Plus-value belasting

Doorbraak in plus-value procedure: tot en met 2018 onrechtmatig!

Er is eindelijk een doorbraak in de plus-value procedure! De hoogste Franse bestuursrechter, de Conseil d’Etat, heeft geoordeeld dat het overgrote deel van de geheven sociale lasten onrechtmatig zijn!

Wat is er precies besloten?

De Conseil d’Etat heeft geoordeeld dat vier van de vijf heffingen waaruit de sociale lasten bestaan in strijd zijn met Europees recht. Hierdoor is 13,5% van de in totaal 15,5% aan sociale lasten die in de jaren 2016 en 2017 zijn geheven en voor 15,2% van de 17,2% aan sociale lasten die in 2018 zijn geheven onrechtmatig. De prélèvement de solidarité van 2% kan namelijk wél door de beugel volgens de Conseil d’Etat. U kunt de uitspraak zelf bekijken door op de volgende link te klikken:  https://www.conseil-etat.fr/fr/arianeweb/CE/decision/2019-04-16/423586

In een eerder stadium kwamen de rechtbank in Straatsburg en het Hof in Nancy al tot dezelfde conclusie. Dit is dus nu door de hoogste rechter bevestigd!

Maak bezwaar!

Als u in 2017 of 2018 verkocht heeft en u hebt nog geen bezwaarschrift ingediend, doe dat dan zo snel mogelijk!

 

Ons kantoor kan een bezwaarschrift namens u indienen, zodat u kans heeft om de onterechte geheven belasting terug te ontvangen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

 

Bent u geïnteresseerd en wenst u meer informatie?

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op