Particulieren

De Frankrijk Advocaat ondersteunt u bij burgerlijk, notarieel en fiscaal recht voor uw huis in Frankrijk

Aan- en verkoop van uw Franse huis

 

Bij de aan- en verkoop van een huis in Frankrijk komt veel kijken. Daarom is het verstandig u goed te laten voorlichten over de gang van zaken.

Afwikkeling nalatenschap Frankrijk

Ondanks Europese erfrechtverordening is bij de afwikkeling van een nalatenschap met een huis in Frankrijk de tussenkomst van een Franse notaris nog steeds verplicht. Dit loopt vaak zeer stroef, daarom wikkelt de Frankrijk Advocaat Franse nalatenschappen af met haar eigen Franse notaris.

Franse belastingen

Hieronder een overzicht van alle Franse belastingen voor particulieren

De SCI in Frankrijk

 

Koopt u met meerdere mensen een huis in Frankrijk? Wilt u bij de aankoop van uw Franse huis al zorgen dat het uiteindelijk bij uw kinderen terecht komt? Twee gevallen waarin het aankopen in een SCI een goede optie is. Lees hier wat dit inhoudt en hoe dit in zijn werk gaat.

Procederen in Frankrijk en Nederland

 

Komt u er onderling niet meer uit met uw Franse wederpartij? Of wilt u zich verhalen op het bezit in Frankrijk van uw wederpartij? Ons kantoor kan zowel in Frankrijk als in Nederland procederen voor u zodat u toekomt waar u recht op heeft.

Claim uw plus-value terug!

 

Frankrijk heft een belasting over de verkoopwinst op uw woning, de plus-value. Vanaf 2012 kwam een deel ten goede aan sociale lasten, dit mocht niet van de Europese rechter. Daarom kunt u tot twee jaar na de verkoop van uw woning deze belasting terugvorderen. Inmiddels hebben al vele cliënten hun geld terug ontvangen!

Belastingvoordelen bij verhuren in Frankrijk

In Frankrijk zijn er allerlei fiscale voordelen wanneer u als kleine ondernemer uw huis verhuurt. Lees hier meer.

De vrijwillige veiling in Frankrijk

Er is een manier van verkopen die de laatste tijd steeds populairder wordt, namelijk via een vrijwillige veiling. Hierbij worden huizen verkocht op een van de vaste veilingen die per regio worden gehouden.

De koop van nieuwbouw in Frankrijk

Eén van de voordelen van het kopen van nieuwbouw is dat u zeker weet dat u voor langere termijn gevrijwaard bent van onderhoudskosten. Een bijkomend voordeel is dat de notariskosten lager zijn, dan wanneer u bestaande bouw koopt.

Kopen en BTW terugkrijgen

Het is in Frankrijk mogelijk om een nieuwbouwhuis te kopen en de betaalde BTW over de koopsom terug te krijgen. Dat kan via een speciale regeling.

De koop ‘en viager’

De koop “en viager” Heel wat (vooral oudere) Fransen hebben een hypotheekvrij huis, maar onvoldoende inkomen voor hun levensonderhoud. Zij willen hun stenen graag omzetten in contanten en dat kan via de verkoop “en viager”.

Noodzakelijk papierwerk bij verbouwing of renovatie

Veel eigenaren van een woning gaan na aankoop over tot verbouwen of renovatie. Hiervoor moeten vanaf het begin tot aan de oplevering van de werkzaamheden een aantal administratieve handelingen worden verricht.

Franse bloot eigendom

Wanneer ouders een huis in Nederland bezitten en daarvan (om successierechten te besparen) de bloot eigendom aan de kinderen willen schenken of verkopen, zal hen dat worden afgeraden.

Koop nooit een huis via uw BV

Veel Nederlanders hebben een BV met daarin een bedrag dat zij graag willen gebruiken voor de koop van een Frans huis. Hierbij wordt de BV de eigenaar en wordt het huis gebruikt door de directie. Er zijn grote nadelen aan deze constructie verbonden.

de Frankrijk Advocaat geïnterviewd door RTL4

Wie droomt er niet van een eigen huis in Frankrijk? In alle seizoenen kunnen genieten van de ruimte en de rust, de eindeloos mooie natuur en de historische rijkdom van dit prachtige land! Het is de droom die door veel Nederlanders wordt gekoesterd. Maar voor het zover is komt er toch nog een hoop bij kijken, vooral op contractuele basis.

RTL4 interviewde Sietze Jan Dijkstra van de Frankrijk Advocaat. Het kantoor is gespecialiseerd in het begeleiden en juridisch afwikkelen van vastgoed-transacties in Frankrijk. Klik hiernaast om het interview te bekijken.


Bent u geïnteresseerd en wenst u meer informatie?

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op